Menu Close

Fysisk træning

Den fysiske træning er et sæt af helt konkrete fysiske øvelser, som du opfordres til at lave med jævne mellemrum, for at styrke og smidiggøre din krop.

Vi fødes ind i en krop – den er vores bolig for resten af livet.

Kroppen er formet udfra det blue-print, der ligger i vores arvemasse – og vil op igennem livet yderligere påvirkes af de vilkår, den lever og ånder indenfor.

Vores føde – eller mangel på – vores forhold til forældre, familie, venner osv. De fysiske udfordringer kroppen stilles overfor – eller mangel på samme. De kropsidealer, som vi måske forsøger at leve op til.

Manden, der har siddet foran en computer det meste af sit arbejdsliv, vil med stor sikkerhed have en anden krop end manden, der har arbejdet med jord og beton.

Der er kroppe, der er gode til at løbe hurtigt; kroppe, der kan løfte en pokkers masse kg; kroppe, der med stor præcision kan ramme et mål med en bold; kroppe, der sidder komfortabelt på en hest og kan sidde der mange timer. Der er dansekroppe –

og så er der sangerkroppe.

Hos nogle mennesker er det som om, at det at synge er en fuldstændig videreførsel
af den lydgivning, de havde som børn. Kroppen er en levende vibrerende resonator for lyd – og det lyden vil udtrykke.

Desværre er det mere en sjældenhed end normalen at møde disse lydresonerende kroppe.

Ret hurtigt efter fødslen begynder vi at forme vores krop, så vi passer ind i vores omgivelser.

“Sid stille” – “Vær stille” – “Føl lidt mindre” !! – er direkte eller indirekte beskeder, som former vores krop. Åndedrættet mindskes – nogle muskelgrupper melder sig måske ud af dansen, mens andre tager over. Vi bliver fysisk svagere.

Og lyden bliver mindre og mindre kropsligt forankret.

Det at arbejde med kroppen udfra de observationer, principper og daglige øvelser, som ligger til grund for Anne Rosing metoden, er et forsøg på at tilbageerobre sangerkroppen.

Et dagligt arbejde, der har som mål at frigøre åndedrættet, styrke de centrale indånding og udåndingsmuskler. Slippe de unødvendige spændinger, “hjælpespændinger”, som dels rent faktisk har hjulpet os i lydgivningen, men som også forhindrer en friere lyd.